Implantološko-protetski kurs (Prof. dr Aleksa Marković i Doc. dr Miodrag Šćepanović)

Implantološko-protetski kurs (Prof. dr Aleksa Marković i Doc. dr Miodrag Šćepanović)

  • -

Category : Vesti

Na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 20. i 21.10.2017-te je održan prvi u nizu implatološko-protetskih kurseva.

Sa ponosom prezentujemo kurs koji je trajao 2 dana i koji je posetilo 15 polaznika. S obzirom da je implantologija već prisutna na našem tržištu, zaključili smo da je segment o kome se vrlo malo pričalo upravo implantološko rešavanje bezubih pacijenata, te smo došli na ideju da organizujemo kurs sa tom temom.
Prvog dana je održan hirurški deo kursa koji je vodio Prof. dr Aleksa Marković i koji je izvršio implantaciju 4 blue SKY implantata po principu Fast & Fixed u bezuboj vilici. Ceo LIVE OP je bio prenošen uživo u audio i video formatu i polaznici kursa su u realnom vremenu mogli da postavljaju pitanja vezano za tok operacije.
Drugog dana je Doc. dr Miodrag Šćepanović polaznicima kursa opširno pojasnio sve protetske mogućnosti kod bezubih pacijenata. Takođe je ceo protetski deo bio prenošen uživo i kasnije su polaznici prošli kroz HANDS-On pod kontrolom Doc. dr Šćepanovića koji je detaljno objasnio sve protetske faze i načine uzimanja otisaka kod ovakvih pacijenata.
Svi polaznici kursa su na svojim radnim mestima prošli kroz sve faze na demo modelima i tako saznali kompletan protokol rada.
Pored toga drugog dana predavanje je održao i naš demonstrator Saša Bulić koji je sa aspekta zubotehničke laboratorije i komunikacije sa stomatološkim ordinacijama približio kolegama načine na koje mogu da poboljšaju svoju praksu i da bolje razumeju sve faze kroz koje prolaze ovakvi protetski radovi.
Veliko hvala Prof. Dr Aleksi Markoviću i Doc. dr Miodragu Šćepanoviću na iscrpnom predavanju i praktičnom delu. Takođe zahvalnost ide i našem demonstratoru Saši Buliću koji je paralelno propratio kompletan kurs i dao veliki doprinos da sve protekne bez greške.
I naravno na kraju veliko hvala našim učesnicima kursa, koji su nadamo se uživali u novim saznanjima koja smo im pružili.
Vidimo se na narednom kursu.