SKY implanti – sledimo primer prirode

SKY implanti – sledimo primer prirode

  • -

Category : Za Pacijente

Prekrasni zubi daju vam samopouzdanje.

Život, međutim, ostavlja svoj trag na zubima. Gubitak zuba moguć je u bilo kojem razdoblju života; bilo traumom u mladosti ili postepenim gubitkom zuba kroz godine.

Za mnoge pacijente s konvencionalnim protezama bezbrižan osmeh je nažalost samo san. U prethodne četiri decenije implantati omogućuju modernu i opšte prihvaćenu alternativu. Implantati su dostupni svim pacijentima kojima je završen rast kostiju.(+18).
S obzirom da su čvrsto fiksirani u kosti, predstavljaju rešenje koje je najsličnije prirodnim zubima.

Vaša individualnost i kvalitet života ostaju nepromenjeni, bez obzira smejete li se, jedete ili pričate.

Ne možemo usporiti proces starenja, ali u suradnji s vašim doktorom stomatologije možemo osigurati kvalitetan i pouzdan implantat za svakog od Vas te tako znatno poboljšati kvalitet Vašeg života.

Šta su zubni implanti?

Zubni implantat je zamenik koji predstavlja koren zuba koji nedostaje. Implantat je postavljen u koštani deo vilice te se tako osigurava čvrsta baza na koju se ugrađuju nove protetske nadoknade. Implantat može zameniti jedan, nekoliko ili sve zube. Deo, nazvan abatment ili suprastruktura postavlja se u implantat, a služi kao potpora kruni ili mostu. Nadogradnje su kao deblo drveta, a nadoknađen zub u strukturi je kao krošnja, čvrst i prekrasan.

Koja je funkcija zubnog implantata?

Implantati sprečavaju normalni gubitak kosti. Jedinstvena karakteristika implantata je integracija u kost što znači da implantat postaje prirodni deo kosti, stimulirajući fiziološke procese u njoj i time je održava  čvrstom. Ovo nije slučaj kod tradicionalnih mostova koji ne stimulišu vilice i tako se kost vremenom resorbuje.

Upravo zato se preporučuje da se implantati ugrade u najkraćem mogućem roku nakon gubitka zuba. U nekim slučajevima moguća je ugradnja direktno nakon uklanjanja zuba. Dakle, u jednom aktu se odmah nakon vađenja zuba postavlja zubni implantat.

Šta su SKY implantati?

SKY je registriraovani i zaštićeni znak firme Bredent medical.
Specijalna struktura i površina SKY implantata omogućuje njegovu implementaciju bez teškoća.

Prednosti

  • Sertifikovani medicinski uređaji
  • Kompatibilni sistem i postupci
  • Sve što Vam je potrebno iz jednog izvora
  • „Made in Germany“ kvaliteta
  • Dizajniranje najnovijim naučnim i tehnološkim otkrićima
  • Više od 40 godina iskustva
  • Vodeći na tržištu direktnih restauracija

Šta je oseointegracija?

Nakon ugradnje implantata, kost koja ga okružuje širi se oko površine implantata i veže se za implantat. Taj proces srastanja kosti za implantat se zove oseointegracija. Ako implantat na taj način ne sraste sa kosti postaje labav i implantacija je neuspešna. Površina SKY implantata osigurava snažnu i brzu oseointegraciju i tako omogućuje poboljšanu stabilnost i sigurnost.

Materijali

Implantat i njegova suprastruktura su izrađeni od titanijuma. Titanijum je materijal koji je biokompatibilan pa se tako znatno smanjuje rizik od potencijalnih alergija i omogućava brzo povezivanja sa kosti zahvaljujući karakteristikama materijala.